USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu gezi parkı olaylarına yaklaşımı dolayısıyla MHP’ye teşekkür etti.

AK Parti Tokat   İl Başkanı Eyüp Eroğlu gezi parkı olaylarına yaklaşımı dolayısıyla MHP’ye teşekkür etti.
20-06-2013 10:06
Google News

AK Parti Tokat   İl Başkanı Eyüp Eroğlu gezi parkı olaylarına yaklaşımı dolayısıyla MHP’ye teşekkür etti.

 

Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında      İstanbul gezi parkı olaylarını değerlendiren Eroğlu,  olayın   çevre eylemi olarak başlayıp devamında   yangına dönüştürülmeye çalışıldığını söyledi.  

 

Gerçekten yeşili korumanın,  gerçekten çevreyi korumanın, çevreye önem vermenin herkesin görevi olduğuna vurgu yapan Eroğlu,  “AK Parti hükümeti de kendi iktidarında 10,5 yılda 2 milyar 800 milyon ağaç dikmek suretiyle zaten çevreye olan önemini göstermiştir. Yani bunu burada tartışmanın bir önemi yoktur. Ama diğer taraftan muhakkak ki herkes demokratik hakkını kullanacaktır. Fikrini, zikrini, düşüncesini ifade edecektir ve bunda da hakkı vardır. Gerçekten alınması gereken önlemler, tedbirler veya tavsiyeler muhakkak vardır. Bunlarda ta başından itibaren hükümetimizin yetkiliganları tarafından, devamında başbakanımız tarafından titizlikle, dikkatle, önemle dinlenmiş, izlenmiş ve bununla ilgili notlar alınmış ve olay çevre boyutu ile belli bir yere koyulmuştur.  Ama devamında ve sonrasında baktığımızda sosyal medya üzerinden de müthiş bir yalan haber ve bunla beraber büyük Türkiye’nin yürüyüşünü engelleme amaçlı yapılan provokatif çalışmaya girdiğini hep beraber görüyoruz. Gerek ulusal ölçekte gerek uluslar arası ölçekte çok koordineli, çok birbiriyle iç içe geçmiş ve çok güzel kurgulanmış bir plan devam ediyki ama hamd olsun bu millet bu oyunu bozmak suretiyle, ‘sizin bu eylemlerinize hayır’ diyoruz dediler” dedi.

 

Son 22 günde yaşanan olayların Türkiye’ye yakışmadığını belirten Başkan Eroğlu, şöyle konuştu: “Şimdi bakın Mayıs ayına. Ülkemiz birçok güzelliği ve rekorları Mayıs ayında yaşamış. Böylesine önemli bir ayda masumane bir olayla başlayan ve Türkiye’nin sanki karışık, problemli, kendi içerisinde sıkıntıları olan bir ülke fotoğrafını hem ulusal anlamda hem uluslar arası anlamda verme amaçlı yapılan çok koordineli, çokganize bir çalışmayı beraber gördük. Burada bizler sağduyulu olacağız. Bizler birilerinin yaptığı, yıktığı gibi asla ama asla hem parti olarak hem de millet olarak sokaklara düşmeyeceğiz. Asla hiçbir kimsenin özgürlüğüne müdahale eden bir hareket tarzına bürünmedik ve bürünmeyeceğiz de. Bizim derdimiz büyük Türkiye. İlk yerel seçimler de sandıkları patlatmak suretiyle gerekli cevabı vermiş olacağız diye düşünüyorum”

 

İstanbul ve Ankara’da, ‘Milli İradeye Saygı mitingleri düzenlediklerini hatırlatan Başkan Eroğlu, “Tabi burada büyük Türkiye’nin sağduyulu insanların eminim ki göstermiş olduğuada ki güzellik, mesaj gerek ulusal anlamda gerek uluslar arası anlamda herhalde belirli noktalara cevabı vermiştir diye düşünüyorum. Bizde Ankara mitingine Tokat teşkilatı olarak katılım sağladık. Birçok kendi araçlarıyla da gelen partimize gönül veren arkadaşlarımızın katılımıyla bizde Tokat olarak o miting alanında katılım sağladık. Gerçekten coşku görülmeye değerdi” diye konuştu.

İstanbul mitinginde MHP bayrağının açılmasının bir kurgu olmadığını dile getiren Başkan Eroğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kesinlikle bizim böyle bir kurgulara ihtiyacımız yok. Sonuçta MHP’ye gönül vermiş insanların bu konuda milli iradeye gösteren, bu olayla ilgili bir duruş sergilemesi bizleri de memnun etmiştir. Yaniada herhangi bir kurgu veya herhangi bir şekildeaya gelen insanlarınganize edilmesi gibi bir durum değildir. Zaten bizde bunu asla ama asla yapmayız. Bu anlamda 22 günlük süreçte MHP’ye de gerçekten teşekkür etmek lazım. Yani her anlamda, duruş itibariyle, yaklaşım itibariyle bu süreçte tahlil etme anlamında bir teşekkür etmek lazım. Çünkü MHP’li kardeşlerimizin, ben bu olaylarla ilgili oyuna gelmediğini gözlemliyorum. Diğer taraftan da bu bayrak olayında da insanlar mitinge katılabilir. Orada partisel kimliğini gösterebilir. Buna herhangi bir şekilde bizim engelleme gibi bir durumumuz yoktur. Ama onun haricinde partimiz tarafından böyle bir tertibin olmadığını ifade etmek istiyorum”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47